GambiaGalm

over het alledaagse leven in Gambia. Van de levendige politiek tot de gebeurtenissen rond het enige verkeerslicht dat Gambia rijk is. En als het zo uitkomt over andere dingen in de rest van de wereld. Enjoy!

Youssef:
werkt bij een van de vele internationale organisaties die in The Gambia actief zijn. Deelt geen eten uit, maakt geen mensen beter (althans niet direct) en bouwt ook geen scholen. Houdt zich meer bezig met beleid & politiek. Saai? Integendeel...

Saturday, February 24, 2007

Een roerige week

Het was een roerige week. Eerder schreef ik al over de president en zijn gave om astma en HIV/AIDS te genezen. En over het uitblijven van enige reactie van de internationale gemeenschap. Voorwaar een voorbarige conclusie want inmiddels is het nieuws, na vijf weken, internationaal ook doorgebroken. Sky News kwam er een item over maken. De journaliste vroeg onder andere een reactie aan het hoofd van de Verenigde Naties in Gambia. Kijk hier het filmpje en oordeel zelf.

Daarna ging het snel. De autoriteiten (lees: de president) waren minder blij met haar reactie. En gooiden haar het land uit. The Daily Observer, de regeringskrant, maakte het nieuws op deze manier wereldkundig:

The head of UN system in The Gambia has been given her marching orders for the irresponsible comments she made on Sky News. In fact, since her arrival in the country she has done nothing and she has achieved nothing, unlike her predecessors. We wish her a speedy departure.

Vandaag ook een postzegel berichtje hierover in de NRC, overgenomen van Reuters. Waarin gemeld wordt dat ze gezegd zou hebben dat de president het aidsprobleem in Afrika vergroot. Zo heeft ze het niet helemaal gezegd. Maar dat is slechts nuance. Net zoals BBC World afgelopen donderdag in het avondnieuws wist te melden dat er in voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis twee islamitische ministers deel uitmaken van het nieuwe Kabinet. Terwijl de bordesscene getoond werd, vertelde de nieuwslezer dat het ging om de minister van sociale zaken, Ahmed Aboutaleb en de minister van justitie, Nebahat Albayrak . Jammer voor Donner & Hirsch Ballin. Die zijn nu 'nobody' in het buitenland...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home