GambiaGalm

over het alledaagse leven in Gambia. Van de levendige politiek tot de gebeurtenissen rond het enige verkeerslicht dat Gambia rijk is. En als het zo uitkomt over andere dingen in de rest van de wereld. Enjoy!

Youssef:
werkt bij een van de vele internationale organisaties die in The Gambia actief zijn. Deelt geen eten uit, maakt geen mensen beter (althans niet direct) en bouwt ook geen scholen. Houdt zich meer bezig met beleid & politiek. Saai? Integendeel...

Sunday, January 07, 2007

The bush

Het is een beetje een nieuwsloze start van het nieuwe jaar hier in Gambia. Met de nieuwjaarsrede van de president zal ik jullie niet lastigvallen, veel mis je daar toch niet aan. Wel een paar foto's vanaf het Gambiaanse platteland. Op het plaatje met de palmen, die tussen rijstvelden staan, zie je goed dat het landschap steeds droger, dorrer en geler wordt. In de regentijd was ik hier ook, toen zag het eruit als een klein stukje paradijs op aarde, met duizend kleuren groen.
Dan een groep meiden die net van de rijstvelden komen. De rijstoogst is een zaak van vrouwen, ik heb in ieder geval nog nooit een man op een rijstveld zien werken. Tenslotte twee vrouwen in hun groentetuintje waar ze een onder meer een soort groene bittere tomaat kweken.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home