GambiaGalm

over het alledaagse leven in Gambia. Van de levendige politiek tot de gebeurtenissen rond het enige verkeerslicht dat Gambia rijk is. En als het zo uitkomt over andere dingen in de rest van de wereld. Enjoy!

Youssef:
werkt bij een van de vele internationale organisaties die in The Gambia actief zijn. Deelt geen eten uit, maakt geen mensen beter (althans niet direct) en bouwt ook geen scholen. Houdt zich meer bezig met beleid & politiek. Saai? Integendeel...

Friday, December 29, 2006

NAWEC, deel III

Twee keer eerder schreef ik over de NAWEC, het water- en elektriciteitsbedrijf. Hier om ze te prijzen en hier om op ze te schelden.
Gisteren heeft het bedrijf een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de haat-liefde verhouding die het heeft met de Gambianen. Een verhouding waarin de haat zo langzaamaan de overhand begint te krijgen. Waarom? In al haar wijsheid heeft NAWEC besloten om een prijsverhoging door te voeren van 30%. Per direct!! Vanwege gestegen energiekosten.
Voor de expats maakt het allemaal niet zoveel uit. Die kunnen het toch wel betalen. De doorsnee Gambiaan in de meer stedelijke gebieden wordt pas echt getroffen. En wat te denken van het ambitieuze rurale elektrificatie project van de overheid waarbij alle dorpen in Gambia op het elektriciteitsnet moeten worden aangesloten? Het is uitgesloten dat dorpelingen de prijs voor elektriciteit kunnen betalen dus dat project heeft ook weinig zin meer. Aangesloten, uitgesloten, afgesloten, zo snel zal het gaan.
Tenslotte de internationale bedrijven die Gambia graag wil aantrekken. Die maken gewoon een kosten-baten analyse en zullen zich wel twee keer bedenken voordat ze zich vestigen in een land waar schijnbaar met zoveel gemak, en zonder waarschuwing vooraf, excessieve prijsstijgingen doorgevoerd kunnen worden.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home