GambiaGalm

over het alledaagse leven in Gambia. Van de levendige politiek tot de gebeurtenissen rond het enige verkeerslicht dat Gambia rijk is. En als het zo uitkomt over andere dingen in de rest van de wereld. Enjoy!

Youssef:
werkt bij een van de vele internationale organisaties die in The Gambia actief zijn. Deelt geen eten uit, maakt geen mensen beter (althans niet direct) en bouwt ook geen scholen. Houdt zich meer bezig met beleid & politiek. Saai? Integendeel...

Wednesday, January 31, 2007

HIV/AIDS patienten genezen!

Het wonder is geschied. Een heel vooruitziende blik was er niet voor nodig, maar gisteren was het blijkbaar zover. En The Daily Observer bracht het 'nieuws' vanochtend zo: JAMMEH'S BREAKTHROUGH, Nine HIV/AIDS patients cured. In het artikel onder de kop worden de chocoladeletters niet waargemaakt, het gaat vooral om een 'significante toename' van de CD4 count. Wat dat allemaal precies is, zal ik hier niet uitleggen omdat ik het zelf ook niet echt weet, maar van een genezenverklaring is natuurlijk geen sprake. Laat ik volstaan met een paar uitspraken: After ten days of treatment the President revealed that as of now, all the patients are cough-free among other things. "They can even run if I want them to run. So they are very ok now."De minister van volksgezondheid: "This clearly shows that the treatment is very effective and we are really having gains now, which can be declared to the whole world. I am very much comfortable and happy with the treatment."<br> Wie het hele bericht van de Observer wil lezen, klikt hier.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home