GambiaGalm

over het alledaagse leven in Gambia. Van de levendige politiek tot de gebeurtenissen rond het enige verkeerslicht dat Gambia rijk is. En als het zo uitkomt over andere dingen in de rest van de wereld. Enjoy!

Youssef:
werkt bij een van de vele internationale organisaties die in The Gambia actief zijn. Deelt geen eten uit, maakt geen mensen beter (althans niet direct) en bouwt ook geen scholen. Houdt zich meer bezig met beleid & politiek. Saai? Integendeel...

Tuesday, January 16, 2007

Alsamade 48-0!!

Ziehier de slogan voor de parlementsverkiezingen: alsamade 48-0. De slogan van de heersende APRC, de Alliance for Patriotic Reorientation and Construction, ofwel de president. D'r gebeurt niets zonder zijn goedkeuring. Neem de kandidaatstelling: een interne kandidatencommissie van de APRC had een lijst met kandidaten samengesteld, maar net voordat deze lijst opbaar gemaakt zou worden, heeft de president 25 namen vervangen door hem meer welgevallige personen. Dit is overigens een gerucht, maar wel een betrouwbaar gerucht. Gevolg: een groot deel van de afgewezen 25 kandidaten schreef zich als onafhankelijk kandidaat in. Die kregen vervolgens een bezoekje van de minister van communicatie en vertrouweling van President Jammeh. Wat zij precies heeft gezegd is niet bekend, wel het resultaat. Namelijk een stroom van onafhankelijke kandidaten die zich 'na rijp beraad' alsnog heeft teruggetrokken. Met de mededeling dat ze nog steeds loyaal aan de APRC zijn en een oproep om vooral op die partij te stemmen. Zo werkt dat in een democratie.
O, ja de slogan. Alsamade betekent in het Mandinka, een van de lokale talen, zoveel als 'goeiemorgen'. 48 slaat op het aantal verkiesbare zetels in het parlement en op het aantal dat de APRC wil binnenhalen. Hoeveel er dan nog voor een eventuele oppositie overblijft? Juist... Goeiemorgen, 48-0, op naar de 1-partij staat.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home