GambiaGalm

over het alledaagse leven in Gambia. Van de levendige politiek tot de gebeurtenissen rond het enige verkeerslicht dat Gambia rijk is. En als het zo uitkomt over andere dingen in de rest van de wereld. Enjoy!

Youssef:
werkt bij een van de vele internationale organisaties die in The Gambia actief zijn. Deelt geen eten uit, maakt geen mensen beter (althans niet direct) en bouwt ook geen scholen. Houdt zich meer bezig met beleid & politiek. Saai? Integendeel...

Monday, May 22, 2006

Walk the World

Gisteren werden er over the hele wereld "Walk the World" events gehouden. In Banjul, de hoofdstad van Gambia waar deze foto genomen is, en ook twee in Nederland volgens de site. Dit jaarlijks terugkerende event wordt georganiseerd door het Wereld Voedsel Programma van de VN en moet aandacht vragen voor de tragische situatie van chronische ondervoeding in grote delen van de wereld. En niet alleen aandacht, maar ook geld om dit probleem op te lossen. Overigens is er wel genoeg voedsel in de wereld om iedereen voldoende te eten te geven om over geld maar te zwijgen. Alleen komt het nog niet altijd op die plaatsen terecht waar dat het meest nodig is. Daarom zal er volgend jaar waarschijnlijk weer een "Walk the World" zijn. Hopen dat ik dan geen lichte zonnesteek oploop.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

mag ik ook gewoon even de groetjes doen aan mijn broer....?!

9:49 PM  

Post a Comment

<< Home