GambiaGalm

over het alledaagse leven in Gambia. Van de levendige politiek tot de gebeurtenissen rond het enige verkeerslicht dat Gambia rijk is. En als het zo uitkomt over andere dingen in de rest van de wereld. Enjoy!

Youssef:
werkt bij een van de vele internationale organisaties die in The Gambia actief zijn. Deelt geen eten uit, maakt geen mensen beter (althans niet direct) en bouwt ook geen scholen. Houdt zich meer bezig met beleid & politiek. Saai? Integendeel...

Friday, May 19, 2006

Protection

Tijd voor een foto. Elke ochtend op weg naar mijn werk kom ik langs de barakken waar een deel van het Gambiaanse legertje huist. Begin dit jaar verscheen daar ineens dit billboard. Oordeel zelf. Het onderschrift verdient bijzondere aandacht: "Funded by the United States Department of Defense HIV/AIDS prevention programme". Bush voert onder invloed van de neo-cons toch een kruistocht tegen alles wat met Hiv/Aids preventie te maken heeft, afgezien van 'trouw zijn' en 'onthouding'? Ziehier een voorbeeld dat de soep in het veld nooit zo heet gegeten wordt als ze in Washington wordt opgediend.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Mooie foto youssef!

2:32 PM  
Anonymous Anonymous said...

De Amerikaanse regering schijnt meer dan een half mijard condooms per jaar te leveren aan de Derde Wereld maar Bush houdt het een beetje stil om de eigen achterban niet te bruuskeren. Zie http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/3887177.stm
Krijgen de Gambiaanse soldaten wel een gebruiksaanwijzing bij de condooms? Het affiche wekt de indruk van niet. Of ik heb het al die jaren verkeerd gedaan, dat kan ook.

11:03 PM  
Anonymous Anonymous said...

Kathalijne wil deze foto gebruiken voor een stukje over aidsbestrjding op haar nieuwe Hyves-blog. Mag dat? Uiteraard gebeurt het met bronvermelding plus een verwijzing naar je weblog.
Groet, Richard

11:30 PM  

Post a Comment

<< Home