GambiaGalm

over het alledaagse leven in Gambia. Van de levendige politiek tot de gebeurtenissen rond het enige verkeerslicht dat Gambia rijk is. En als het zo uitkomt over andere dingen in de rest van de wereld. Enjoy!

Youssef:
werkt bij een van de vele internationale organisaties die in The Gambia actief zijn. Deelt geen eten uit, maakt geen mensen beter (althans niet direct) en bouwt ook geen scholen. Houdt zich meer bezig met beleid & politiek. Saai? Integendeel...

Wednesday, March 22, 2006

Staats (mis) greep

Eergisteren is president Jammeh vertrokken voor een bezoek aan Mauritanie maar hij is nu alweer terug! Nu is Mauritanie natuurlijk niet zo ver. Hij ging daar z'n vriend Kolonel Ely Ould Mohammed Vall opzoeken. Die heeft daar zo'n half jaar geleden een coup gepleegd en is nu 'president' van een overgangsregering, de Military Council for Justice and Democracy. De Chief of Staff van het Gambiaanse legertje vond dat zo'n goed idee, dat ie heeft geprobeerd dat tijdens de afwezigheid van de president te kopieren (http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/4832052.stm). Mislukt dus. Maar het was wel even spannend. Nu maar afwachten hoe Jammeh gaat reageren.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home