GambiaGalm

over het alledaagse leven in Gambia. Van de levendige politiek tot de gebeurtenissen rond het enige verkeerslicht dat Gambia rijk is. En als het zo uitkomt over andere dingen in de rest van de wereld. Enjoy!

Youssef:
werkt bij een van de vele internationale organisaties die in The Gambia actief zijn. Deelt geen eten uit, maakt geen mensen beter (althans niet direct) en bouwt ook geen scholen. Houdt zich meer bezig met beleid & politiek. Saai? Integendeel...

Wednesday, May 17, 2006

Weer terug

Na een maand ben ik weer terug in Gambia. Het begon meteen goed, 24 uur zonder stroom. En ook al heb ik het gevoel wel drie maanden te zijn weggeweest, er is niet zoveel veranderd. Of het moet het landschap zijn, wat weer iets droger, geler en dorrer is geworden. Of de straatlampen die langs de hele weg naar het vliegveld zijn gezet voor de komende Top van de Afrikaanse Unie (wordt vervolgd). En die niet werken vanwege electriciteitsgebrek. Dan Nederland...dat was wel heftig gisteren met Hirsi Ali Magan. Aangezien het hier twee uur vroeger is kon ik het debat tot het eind volgen en toch nog enigszins op tijd in bed liggen. Het nieuws heeft zelfs de Gambiaanse krant The Point gehaald. ‘Dutch MP to Quit Amid Asylum Row’. Tot slot nog een goed nieuws bericht uit Afrika. De Nigeriaanse Tweede Kamer heeft gisteren een wetsvoorstel verworpen dat ervoor moest zorgen dat de huidige president Obasanjo nog een derde termijn zou kunnen doorregeren. Ondanks vermeende omkoperij en politieke druk is het parlement daar niet voor gezwicht. Een overwinning voor de democratie in Nigeria! Vanaf nu dus weer regelmatig berichtjes op dit blog. Blijf checken.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home