GambiaGalm

over het alledaagse leven in Gambia. Van de levendige politiek tot de gebeurtenissen rond het enige verkeerslicht dat Gambia rijk is. En als het zo uitkomt over andere dingen in de rest van de wereld. Enjoy!

Youssef:
werkt bij een van de vele internationale organisaties die in The Gambia actief zijn. Deelt geen eten uit, maakt geen mensen beter (althans niet direct) en bouwt ook geen scholen. Houdt zich meer bezig met beleid & politiek. Saai? Integendeel...

Thursday, March 30, 2006

Nasleep Staatsgreep (3)

Het is nu ruim een week na de couppoging en ik schreef eerder dat er vooralsnog weinig van te merken was. Dat is inmiddels wel anders. Er worden roadblocks opgezet. Er worden elke dag mensen opgepakt, nu al meer dan 30. De krant The Daily Observer publiceert dagelijks onder de pathetische kop 'Infamy!' stenografische verslagen van de verhoren van de vermeende coupplegers. En gisteren was het voorlopig trieste hoogtepunt, The Independent, een oppositiekrant, is gesloten en de redactie is opgepakt (http://archief.nrc.nl/?modus=l&text=gambia&hit=1&set=1 , ik weet niet of deze link werkt). Met Madi Ceesay, journalist van deze krant en voorzitter van de Gambia Press Union heb ik vorige week nog een gesprek over persvrijheid gehad. Het is niet bekend waar hij gevangen wordt gehouden. Dat maakt de situatie des te zorgelijker. Tot slot is er brandstofschaarste aan het ontstaan. Of en wat dat met de staatsgreep te maken heeft schrijf ik later. Voor de rest is het hier verder rustig en gaat alles goed.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home