GambiaGalm

over het alledaagse leven in Gambia. Van de levendige politiek tot de gebeurtenissen rond het enige verkeerslicht dat Gambia rijk is. En als het zo uitkomt over andere dingen in de rest van de wereld. Enjoy!

Youssef:
werkt bij een van de vele internationale organisaties die in The Gambia actief zijn. Deelt geen eten uit, maakt geen mensen beter (althans niet direct) en bouwt ook geen scholen. Houdt zich meer bezig met beleid & politiek. Saai? Integendeel...

Sunday, July 01, 2007

Sunday @ the beach

Binnenkort beginnen de schoolvakanties hier weer en dan heeft iedereen eindelijk tijd om naar het strand te gaan. In het toeristenseizoen zijn de stranden niet heel toegankelijk voor de lokale bevolking. Er is maar een beperkt aantal (alleenstaande) witte vrouwen van middelbare leeftijd die aan de Gambiaanse man geholpen moeten worden en de overige Gambianen die in die periode op het strand rondhangen zorgen maar voor overlast, zo is de gedachte. Daarom zet de overheid in het seizoen militairen neer die bij de toegangswegen naar de stranden in de gaten houden of er niet teveel Gambianen heengaan. Inderdaad.... het doet je denken aan een ander Afrikaans land, niet eens zo lang geleden.

Tijdens het laagseizoen niets van dit alles. De toeristen zijn voorlopig weg en komen voor oktober niet in grote getalen terug. De schoolvakanties beginnen en tout Gambia brengt de zondag door op het strand. Er worden activiteiten georganiseerd met muziek, eten en alles wat daar verder bij hoort. Hier een paar foto's die vandaag op het strand genomen zijn. De echte drukte is nog niet begonnen, dat is pas vanaf volgende week. Maar toch... er zijn zeker 5 keer zoveel Afrikanen als in het hoogseizoen.

1 Comments:

Blogger Youssef said...

ps: klik op de foto's om ze groter (en mooier) te krijgen. Vooral de tweede is grappig...

9:41 PM  

Post a Comment

<< Home