GambiaGalm

over het alledaagse leven in Gambia. Van de levendige politiek tot de gebeurtenissen rond het enige verkeerslicht dat Gambia rijk is. En als het zo uitkomt over andere dingen in de rest van de wereld. Enjoy!

Youssef:
werkt bij een van de vele internationale organisaties die in The Gambia actief zijn. Deelt geen eten uit, maakt geen mensen beter (althans niet direct) en bouwt ook geen scholen. Houdt zich meer bezig met beleid & politiek. Saai? Integendeel...

Tuesday, December 26, 2006

Tobaski & varkens

Binnenkort, op 31 december, is het Tobaski of Offerfeest. De straten worden inmiddels bevolkt met schapen die over een week verdwenen zijn in de magen van mensen. Onderstaande cartoon over kerst en tobaski verscheen afgelopen week in The Daily Observer. Zo'n cartoon met een varken dat de lof zingt over imams zou in een conservatiever islamitisch land niet goed mogelijk zijn bedacht ik me toen. (Voor leesbare tekst moet je op de foto klikken.)

Intussen zijn de Denen het provoceren ook nog niet verleerd. Dit keer op een ludieke manier en met varkens. Onderstaande advertentie verscheen afgelopen week in een Iraans dagblad. Ogenschijnlijk een lofzang op Achmedinejad had de redactie van de krant blijkbaar niet door dat het een acrostichon betreft. Meer over deze groep kunstenaars op www.surrend.org

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Dag Youssef, ik ben vor het Afrika Museum in Nijmegen bzig met een tentoonstelling over Afrikaanse stips en cartoons en zoek ook tekenaars uit Gambia. Kun jij mij aan tips helpen?

Joost Pollmann

4:01 PM  
Anonymous Anonymous said...

Hoi Joost,

Ik woon en werk inmiddels niet meer in Gambia. Ik kan wel kijken of ik nog iemand kan achterhalen. Hoe kan ik jou het beste benaderen...email o.i.d.?

Groeten,

Youssef

2:06 PM  

Post a Comment

<< Home