GambiaGalm

over het alledaagse leven in Gambia. Van de levendige politiek tot de gebeurtenissen rond het enige verkeerslicht dat Gambia rijk is. En als het zo uitkomt over andere dingen in de rest van de wereld. Enjoy!

Youssef:
werkt bij een van de vele internationale organisaties die in The Gambia actief zijn. Deelt geen eten uit, maakt geen mensen beter (althans niet direct) en bouwt ook geen scholen. Houdt zich meer bezig met beleid & politiek. Saai? Integendeel...

Thursday, September 07, 2006

Stem op mij of anders zwaait er wat....

(lees eerst de voorgaande post: De Kandidaten)

Na de kandidaatstelling is de campagne losgebarsten. De president maakt een tour door het land: The Dialogue With The People Tour. Hij is heel duidelijk in zijn beloftes aan de mensen. Afgelopen maandag verklaarde hij dat zijn regering alleen de gebieden zal ontwikkelen die bij de verkiezingen op hem hebben gestemd. Hij verklaarde dat zijn regering tot nu toe nog nooit onderscheid heeft gemaakt tussen de verschillende gebieden als het gaat om de behoefte aan ontwikkeling. Maar daar gaat verandering in komen. De verkiezingen van 22 september zijn daarin cruciaal want die zullen bepalen welke gebieden voor ontwikkeling stemmen en welke voor teruggang. Of in z’n eigen woorden: “It would determine areas that want to move forward or otherwise.”

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Democratie is zo mooi in deze landen. Een meerpartijen systeem, een keuze tussen kandidaten, gewoon met meerderheid van stemmen, allemaal campagne voeren. En de zittende president en/of nieuwe kandidaat van de regerende partij wint altijd: Gambia, Tanzania, mozambique, Zambia, Uganda. Senegal was een uitzondering dus misschien heeft de grote broer enige invloed.

5:03 PM  
Blogger Youssef said...

@ Martijn:
Inderdaad, het is vrijwel overal hetzelfde liedje. Senegal en misschien Mali uitgezonderd. En Nigeria waar laatst een grondwetswijziging is tegengehouden. Senegal is Gambia's grote broer & Gambia houdt daar een complex aan over. Dus helaas geen positieve invloed, eerder afzetten tegen...

1:35 PM  

Post a Comment

<< Home