GambiaGalm

over het alledaagse leven in Gambia. Van de levendige politiek tot de gebeurtenissen rond het enige verkeerslicht dat Gambia rijk is. En als het zo uitkomt over andere dingen in de rest van de wereld. Enjoy!

Youssef:
werkt bij een van de vele internationale organisaties die in The Gambia actief zijn. Deelt geen eten uit, maakt geen mensen beter (althans niet direct) en bouwt ook geen scholen. Houdt zich meer bezig met beleid & politiek. Saai? Integendeel...

Saturday, September 09, 2006

Alleen God kan mij wegstemmen!

Tijdens een verkiezingsrally afgelopen week heeft president Jammeh gezegd dat hij van niemand iets te vrezen heeft. "Geen stemmen of coups kunnen mijn regering omverwerpen, dat kan alleen God doen. Mijn stemmen zullen rechtstreeks van God komen. Immers, toen ik in 1994 aan de macht kwam (door een coup dus) was er ook niemand die voor mij stemde. En toch werd ik president." Zie hier de logica van een almaar megalomaner wordende president.
Deze uitspraken deed hij in Farafenni, een stad in het midden van Gambia die bij de vorige presidentsverkiezingen en masse op de oppositiekandidaat stemde. Hij waarschuwde maar weer eens dat hij gebieden die dit keer niet op hem zouden stemmen niet zou ontwikkelen. "Wat u zaait is wat u zult oogsten", zo sloot hij z'n toespraak af.
Je vraagt je soms af waarom er uberhaupt nog verkiezingen gehouden worden. Gambianen zouden God natuurlijk op hun blote knieen moeten danken voor zo'n president... en per acclamatie voor eeuwig moeten aanstellen.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Naadje aan de situatie blijft het feit dat vandaag, over 10 dagen Gambia 41 jaar lid is van de VN. Waar is de internationale gemeenschap in haar zwarte, geblendeerde A-teambus om deze figuren op te pakken? Ik weet zeker dat de VS ergens nog wel een secret-detention-facility in the Nevada Desert heeft waar hij mooi opgeborgen kan worden...

7:45 AM  

Post a Comment

<< Home